zondag 9 februari 2014

De Grebbenberg een goede kuitenbijter

Zaterdag morgen stond niet de Wageningseberg op het programma, maar we zijn wat meer richting het zwaardere werk gegaan. Iets wat gewoon  voor vele lopers mogelijk is, omdat je nog steeds je eigen tempo kunt lopen.
We stonden vanochtend op de Grebbenberg. Zelf vind ik dit een hele mooie berg met een rijke geschiedenis, maar ook een prachtige natuur. De plek waar het monument van '40-'45 staat, de militaire begraafplaats is, maar ook waar paarden en ossen los lopen. Een gebied wat op een klein stuk heel veel diversiteit heeft.
Het is altijd een verrassing wie er zijn. Elke keer is er weer een andere samenstelling van het groepje, maar Marieke, Just en Rob zijn wel de personen die er elke keer zijn. Deze keer waren er ook, erg leuk, enkele Palleten. En Mildred had zich ook aangesloten. Kortom er was weer een gezellige groep die aardig wat hoogte meters gingen maken. Eerst werden bij velen de kuiten gesmeerd met BES-T.
Waarna we met enkele druppels die neervielen het bos zijn ingegaan waar veel valsplat is. Hier hebben we niet alleen gewoon gelopen. Maar we hebben ook een rondje gemaakt wat nogal wisselend was maar waar ook veel aanknopingspunten waren om het goed te volgen. De tweede keer mochten ze zelf dit nog een keer lopen, zonder "begeleiding". Dit was mn voor de orientatie. Tja en dan komen er twee groepjes terug waar toch wel wat tijd tussen zit, en dan is de discussie het verschil tussen links en rechts af, waardoor de ene groep korter gelopen zou hebben.  Het doel was dus bereikt, zelf beslissen hoe je loopt om op de juiste plek terug te komen, en iedereen is op de juiste plek weer terug gekomen.
Het weer was prima, inmiddels waren de kleine druppels ook verdwenen en zaten we op de helft. Niemand haakte af en dus staken we de weg over, langs de runderen naar de rand van de berg met het zicht op de Rijn en het natuurgebied de blauwe kamer. hier gingen we omhoog en omlaag tot aan de oude trappertjes en de grote trappen. Tussendoor deden we nog wat core stability oefeningen. Iedereen was lekker bezig. In het begin waren er nog veel verhalen maar het werd steeds stiller.... was het de inspanning of het genieten van het prachtig stukje natuur? We laten het in het midden. Rond 12.00uur, 15 km  en 300 hoogtemeters  waren we weer op de parkeerplaats zeker voldaan maar stond er voor sommige nog een training op het programma.. Dus dan is zeker een herbalife shake en welkome drank om te herstellen en je weer klaar te maken voor de komende training.
Ik pakte de fiets en mildred wisselde van schoenen en we zouden ongeveer 15 km uitlopen. Maar ja in Veenendaal op de heuvels is het ook niet echt uitlopen, maar gewoon weer een aantal klimmetjes zwervend door een prachtig gebied. Een gebied waar we een mooi heide gebied zagen met vele diverse klimmetjes... kortom weer inspiratie voor een heuveltraining voor de volgende maand. Goh wat zitten we toch in een prachtige omgeving. En wat is het weer genieten zo door het bos met fiets en lopen. En gelukkig kan Mildred erg goed met de suunto overweg, dus op gegeven moment toen we niet meer wisten hoe we terug moesten, zette Mildred de suunto op "vind startpunt"en jawel binnen 15 minuten waren we op de plak waar we begonnen.
Weer een prachtige dag met fantastische mensen en een geweldige omgeving.


22 februari, 10.00 uur staan we weer klaar op de Grebbenberg met een nieuw programma. Jullie zijn welkom.

Mail: info@sportvoeding24.org 
 246 treden met enkele bochten
een vlak stukje bij het boswachters huis
inspiratie voor een volgende keer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten