zondag 4 november 2012

Hoe en waarom een sportdrank tijdens het hardlopen

Soms zie je door de bomen het bos niet meer de aanbiedingen van diverse sportdranken is enorm. Waarom? Omdat duursport een groeiende sport is en dat voeding steeds belangrijker hierbij gaat worden. We willen de beste schoenen, kwalitatief goede loopkleding, voor elk weertype, sterk en soepel effectief rugzakje, maar voeding daar pakken we een gelletje of een banaan, boterham, gevulde koek, sultana, meloen, noten, etc. Wat doen we, dat wat de ander ook doet.... zal wel goed zijn. Of we nemen gewoon boterhammen, al die flauwekul. Jaren geleden ben ik me er in gaan verdiepen om te komen tot een goede keuze. Ik wilde in zee met een betrouwbaar, kwalitatief goed product waar simpel en makkelijk is. En ben toen uitgekomen bij Herbalife wat ik nu combineer met Herbalife24. Wat zijn de feiten hiervan:
* Meer dan 31 jaar op de markt
* In meer dan 80 landen, dus ook in elk land getest(staat ook op de zekerheidslijst van NeCeDo)
* product met begeleiding
* een niet goed geld terug garantie, dus ben je niet tevreden kun je het gewoon terug geven.
* Meer dan miljoenen tevreden klanten
* Beurs genoteerd, dus inzage in het bedrijf,
* inovatief bedrijf met veel onderzoek
* het eerste bedrijf wat de athleet 24 uur kan voeden, dus niet alleen tijdens of direct na de inspanning.

Een voorbeeld van de Herbalife 24- Prolong
Prolong is ontwikkeld door triathleet, sportarts en wetenschapper John Heiss. Hij heeft met dit product alleen al 7 jaar zelf geexperimenteerd binnen zijn eigen groep voordat hij er mee naar buiten ging. Toen hij het beoogde resultaat had, ging hij er tijdens wedstrijden mee sampelen. Aan deze wedstrijden deed directeur Micheal Johnson, van Herbalife ook mee. En na twee wedstrijden heeft hij het toch maar mee naar het laberatorium van Herbalife meegenomen. Hier bleek dat het echt een top product was en zijn er vervolgens is John Heiss binnen het bedrijf Herbalife gehaald om de rest van de Herbalife 24 te ontwikkelen.

Wat is zo uniek aan Prolong ?
-Het is een sportdrank die niet zoet is. Het heeft een smaak die vrij neutraal is. Zeker voor lange afstanden is dat belangrijk, want ik werd gauw misselijk van zoete sportdranken.
-Het is makkelijk te mengen met water. Dus perfect voor onderweg, zijn je bidons leeg, dan kun je het zo aanvullen met een zakje prolong wat je meeneemt en water is overal wel te krijgen.
Wat zit er in?
-2 soorten suikers. Zowel glucose/maltodextrin als fructose. Waardoor je meer energie kunt opnemen. Omdat er twee verschillende manieren van opnemen zijn, wat pas ook door oa Kamiel Maas van NOC*NSF is aangegeven nav een congres vorig jaar.
-Naast de belangrijke energiebron koolhydraten, zitten er ook eiwitten in, die al tijdens de inspanning het herstel in gang kan zeggen, dit is erg uniek. Waardoor je dus ook minder herstel tijd nodig hebt.
-Voor de ondersteuning van de energieverbranding zitten er vitamine B in, B1 en B12. twee erg belangrijke vitamines. Die bij te kort hiervan zelfs al oa vermoeidheid kan veroorzaken. En ben je vegatarisch, dan is de kans klein dat je voldoende B12 binnen krijgt, omdat dit alleen in dierlijke producten en zuivel zit. B12 zorgt voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en kun je dus ook vertalen in energie.
-Tevens zit er vitamine C in, de hoeveelheid is gelijk aan de dagelijkse behoefte. (norm)
En deze vitamine bouwen je weerstand op, tegen oa de vrije radicalen die je als sporter in de buitenlucht extra ontwikkeld.
-Daarnaast is het een isotone formule waardoor de opname snel is.
En om het in kaart te brengen met een doorsnee andere sportdrank, kun je het verschil op onderstaande foto goed zien.

voor mij zijn dit voldoende feiten, waar ik al meer dan een jaar profijt van heb. En waar ik al vele mensen blij mee heb kunnen maken. Mocht je meer info willen, die persoonlijk op jouw prestaties, en wensen liggen, dan kun je me altijd mailen of bellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten