zaterdag 11 januari 2014

De wageningse berg goed voor de kuiten

 Al vroeg waren er verschillende harlopers op de Scheidingslaan op de Wageningseberg. Een groep van Atletiekvereniging Pallas'67, waarschijnlijk de bosgroep, die om 09.30 uur van start gingen. En langzaam druppelde de groep "heuveltrailers" die overal vandaan kwamen om een heuveltraining te doen. Er waren deelnemers uit oa  Haarlem, Rotterdam, Limburg, Brabant, Nijmegen, Arnhem en... Wageningen. Kortom een kleurrijk gezelschap met ieder zijn eigen nivo.
Ik had gezegd dat ze 2 flesjes water mee moesten nemen, maar ja wat doe je daar mee?? Iedereen was ook heel nieuwsgierig hierna. Tja en sommige hadden het wel meteen door dat we die gingen gebruiken om ook de armen wat meer te belasten. Want met klimmen en dalen is dat wel belangrijk dat ook je armen sterk zijn.
We begonnen met rustig inlopen door het bos, de berg af, waarna we bij Nassau-oord ons even los hebben gemaakt om daarna de berg weer op te gaan voor het echte werk. Bij het eerste trappetje hebben we hier een paar series gemaakt om naar beneden en naar boven te lopen. We deden dit in tweetallen, zodat ieder zijn eigen tempo kon lopen. En terwijl de een liep, deed de ander core stability oefeningen. Tja dat doe je als loper niet zoveel, maar wel zeer belangrijk als je de bergen in wilt gaan. En tussen het lopen en oefenen door hoor ik van verschillende mensen dat velen de bergen in gaan; Eiger, Zugspitze, Alpen, etc. Dit is echt leuk dat er steeds meer mensen genieten van de bergen. En hoe beter voorbereid hoe meer je kunt genieten.
Helaas heb ik de kracht nog niet om volledig mee te doen. Maar goed, dat komt wel. Ik geniet, vind het heerlijk om mensen te zien genieten van het lopen in een mooi gebied.
We lopen nog een stukje omhoog en komen weer aan bij een trap. Deze is lastiger dan de eerste. We gaan nu kleine rondjes maken. Ook weer afwisselend met oefenvormen.

T valt niet mee voor iedereen om rennend boven te komen...maar het lukt uiteindelijk. Na 3 ronden lopen we nog een stukje omhoog en draaien weer rechts af om na het voetbalstadion de weg weer over te gaan naar de Scheidingslaan. Waar we nog een keer naar beneden en boven gaan. We beginnen naar beneden toe,na 550m , ik gaf aan ongeveer 400 m, och een paar metertjes meer , en vervolgens liepen iedereen weer omhoog. Een langzame, trage klim. Waarna eindelijk de flesjes gebruikt konden worden om lichter te maken. Eerst vul ik vele flesjes nog met Herbalife 24 Rebuild Endurance. Een heerlijke caramelsmaak hersteldrank.
Als we zo bij elkaar nog wat na staan te kletsen valt de eerste motregen. Ideeën worden uitgewisseld voor de volgende keren. Lekker als mensen enthousiast zijn en zelf mee denken.
Ik vond het een TOP ochtend en we gaan dit zeker herhalen. De volgende zaterdag is 25 januari om 10.00 uur weer op de Wageningse berg, alleen dan is het niet 5 kwartier, maar minimaal 1,5 uur tot 2 uur. Maar ook dan zullen we het zo organiseren dat iedereen op zijn/haar eigen nivo kan mee doen. Je kunt je aanmelden bij info@sportvoeding24.org
de tweede trap
de laatste meters....

de flesjes worden geopend...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten