zondag 13 mei 2012

Trail N70 in Berg en Dal


Zondag, moederdag, ik ben geen moeder dus geen ontbijt op bed want Catman heb ik het vaak genoeg gevraagd, maar dan kijkt hij me heel onnozel aan, dus hup 8.30 uur bed uit en klaar maken voor een mooie trail in Berg en Dal, de N70 met lopers van Pallas´67. Het was van de week nog een discussie, want velen zijn vandaag ook met de Meidoornloop  in de regio Amerongen mee die op het programma stond. Het was dus ook een moeilijke keuze. Maar ja heuvels zijn deze periode toch wel erg belangrijk.
Om 9.30 uur zijn we vertrokken met z´n vieren en Petra chauffeurde ons mooi naar Beek /Berg en Dal waar Just ons al opwachtte. Hij was samen met Bas een fantastische gids.
Het weer was fantastisch, de klimmen en dalen waren geweldig en pittig. prima training voor de bergen. Het parcours ging over ruim 14 km omdat we ook de Kabouter boom nog even mee pakten.
Prachtige vergezichten en soms waan je jezelf in de Ardennen. Wat heeft Nederland toch mooie plekken. De N70 is natuurlijk ook een wandelroute en dat was ook te merken, want bij de klimmen gingen vaak de wandelaars even opzij om die `gekken`voorbij te laten gaan.
Er was vandaag nogal wat te doen in deze omgeving. Zo was er ook een fiets ronde. En laat bij een van de weinige asfalt stukjes wat een aardige steiging had, nu net een groep fietsers aan te komen. Tja, Bas, onze berg koning, kon het dus ook niet laten om vele fietsers in te halen. Wat ze niet echt prettig vonden. :-)

Natuurlijk ben ik ook wel benieuwd naar de route van de meidoornloop in de omgeving Amerongen. Maar eens even navragen bij de loopmaatjes van Pallas die deze vandaag gelopen hebben.
En volgende week pakken we deze zelfde route 2x. Wordt weer genieten...
Hieronder nog een paar foto´s om een mooie indruk te krijgen.


hoogtes tussen 60-90 meter zijn best pittig!
`soms waan je jezelf in de Ardennen`
snelle Arie even uit de bossen in de heerlijke mei-zon
`Vandaag was het toetje de ruim 476 jaar oude  Kabouterboom `

Geen opmerkingen:

Een reactie posten