zondag 26 januari 2014

Heuvel training H24, nr. 2 is al weer verlopen over de WageningsebergDe vorige keer heb ik verteld wat zich allemaal afgespeeld heeft op de Wageningse berg.  Nu hebben wij , hardlopers, traillopers, weer een stukje neergelegd. Het groepje was iets kleiner. Maar de kwaliteit was super. Er stond om 10.00 uur weer een zeer gemotiveerd groepje uit alle hoeken van het land, Rotterdam, Delft, Lelystad, de Bilt,… Randwijk.
de eerste treedjes op de wageningseberg
De weersvoorspellingen waren regen, wind , kortom slecht, terwijl het lekker fris en droog weer was en de hele ochtend we weer in  fantastisch loopweer hebben mogen lopen.  Ik had van Best crème mee gekregen om te testen. Konden ze vooraf smeren op de kuiten tegen vermoeidheid. Hier werd door sommige enthousiast gebruik van gemaakt. In Rhenen zal ik ook nog zorgen voor crème achteraf.Want herstel bevorderd de training. Geen herstel is geen volgende training. Simpel he :-)
Het zou vandaag een programma van ongeveer 2 uur zijn en voor de mensen die ongeveer 1 uur wilde trainen was dat ook mogelijk omdat we een “escape” hadden bij het Hotel Wageningen.
Dat we in een geliefd gebied lopen was duidelijk, want naast de vele mensen die hun hond hier uit laten, waren er nog verschillende individuele lopers en de bosgroep van pallas die net wat eerder was gestart en met een grote groep over de berg suisde.
Dus echt rustig was het niet, maar wel gezellig druk . En om het programma af te wisselen en je lijf sterker te maken deden we tussendoor weer diverse corse stabillity oefeningen. 
Dit is iets wat lopers niet prettig vinden, maar o zo belangrijk is. En zeker met het vele klimmen en dalen kan je dit helpen. Hoe vaker we dit doen hoe beter. Dus dit is iets wat we bij alle klimmetjes ter afwisseling doen.

Rob is een ervaren loper, en traint heel slim, hij pakt elke dag 2x de trap naar zijn afdeling waar hij werkt. Nee, dit is niet op de 1ste verdieping, maar op de 9de verdieping. Tja hoe simpel kan het zijn om creatief dagelijks aan je hoogtemeters te komen. We zoeken het vaak in moeilijke dingen of omstandigheden, maar als je het gewoon toe kan passen op je werk. Dan wordt je daar alleen maar sterker van. Hij liep ook standaard voorop .  Gelukkig gaat hij zondag nog naar Oosterbeek, naar de bijeenkomst van MST, voor de Eiger, waar hij waarschijnlijk nog wat stuwwallen van Oosterbeek kan meepikken.  Zodat hij dus dagelijks aan zijn hoogte meters komt.
 Naast de trappetjes op de berg, zijn er ook verschillende glooiende paden die naar beneden gaan en vervolgens weer glooiend omhoog en als je voor de afwisseling dan ook nog de botanische tuin mee kunt pakken, dan is het heerlijk lopen. Dit hebben we van links naar rechts , van boven naar beneden en weer terug gedaan. En ieder op zijn/haar eigen tempo.  Tussendoor doe ik een beetje mee dat ik niet al te stijf wordt en geniet dat de andere echt genieten van de omgeving en het parcours.  Als we overgestoken zijn naar het begin van het bergpad komen voor de laatste echte klim. Deze pakken we nog 2x en gaan vervolgens weer glooiend en af en toe klimmend en dalend weer terug naar de parkeerplaats. Ondertussen zijn we 1 uur en 46 minuten onderweg .
Aangekomen bij de parkeerplaats kijk ik of er nog mensen zijn die de langzame klim van 500 m nog wil doen… tja, dat kan dan ook nog gewoon iedereen. En met een big smile op de gezichten is ook deze training weer heerlijk verlopen, maar… dan moet je ook aan je herstel werken en ja hoor, de shake van Herbalife was ook deze keer weer voor iedereen die dit wilde een genot.
Velen gaan zondg nog een training doen, ik ben dan ook benieuwd hoe ze herstellen en wie er allemaal de 8ste februari in Rhenen op de Grebbenberg bij zijn… ik in ieder geval .

Heuveltraining  H24 : 8 februari 2014, 10.00 uur
Plaats: Parkeerplaats tegenover het monument 40-45
Deelnemers: max 20 personenGeen opmerkingen:

Een reactie posten