dinsdag 22 november 2011

lekker en gezond sport recept; Zalm met sinaasappel en geitenkaas

Net weer een intervaltraining afgewerkt 8x 4 min. Niet echt mijn ding, maar wel goed om mijn conditie een beetje op pijl te krijgen. En het gevoel na de tijd is altijd heerlijk. En als je dan geen tijd hebt om voor de tijd een maaltijd te eten, dan is het na de tijd heel snel en makkelijk iets goeds op tafel te krijgen. Zelf had ik gisteren voor 2 dagen gekookt chineese roerbakgroenten met rijst. Met wat extra rucolasla, tomaten, geitenkaas, noten en wat olijfolie. Ook heerlijk.
Ik ben altijd een aanhanger van Jamie Oliver, hij heeft heerlijke recepten. Die ook snel en makkelijk te maken zijn. Maar deze keer heb ik iets anders. Het is n recept van Kamiel Maas.
Zalm met sinaasappel en geitenkaas
Benodigheden: 250 gram notenrijst, 500 gram groenten; worteltjes en venkel, 3 perssinaasappels, magarine om in te vetten, 2 stuks zalmfilet. (liefst vers, maar diepvries is ook mogelijk) 100 gram zachte geitenkaas verkruimeld, verse dille fijn gesneden, zout en peper.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200graden. Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Kook de groente niet te lang, beetgaag in een pan met weinig water en klein beetje zout. Was de sinaasappels en rasp de schil. Vet een ovenschaal in met magarine. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en leg deze in de ovenschaal.
Pers de sinaasappels uit en giet het sap over de zalmfilets. Strooi de verkruimelde geitenkaas over de vis met sinaasappel rasp en de verse dille. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze een half uur in de voorverwarmde oven.
Serveer de vis met rijst en groenten.
zalm met geitenkaas en dille uit de oven
Smakelijk eten

Voedingswaarden pp: Energie 1039 kcal / 4366 kj / koolhydraten: 122 gram / Vetten: 39 gram / Eiwitten: 50 gram.

1 opmerking: