dinsdag 14 augustus 2012

En zo stond daar de eerste N70-Herbalife Marathon op 12-8- 2012


Het broede al een tijdje… zou het kunnen 3 rondjes N70 en dus een mooie marathon??

Bij Pallas is het jaarlijks wel een traditie voor de mensen die de Jungfrau marathon gaan lopen om een paar keer de N70 als voorbereiding te doen. Dit omdat hier aardig wat hoogte meters in zitten, zo’n 423 hm op 13,3 km.

Dus waarom niet 1, niet 2, maar 3 rondjes. Het idee was er maar hoe breng je een idee tot leven? Gewoon door te doen. Dus Just en ik hebben het idee aangegrepen om nog meer mensen te laten genieten van een prachtige loop met in totaal zo’n kleine 1300 hm. En te bedenken dat in de jungfrau totaal 1800 hm zitten. Dat verschil is dus niet groot…
Zowel Just en ik zijn van het praktische wat is belangrijk voor de lopers, drinken, eten , de juiste afstand en…. Een medaille en na afloop is het ook gezellig om nog een kop soep te nemen. Een sponsor was gevonden, dit om de prijs te drukken. ( sponsors waren Just en Ingrid J)
En al snel was er een stukje geschreven voor de website van Pallas, facebook, twitter en nog een website. En ja binnen 14 dagen in de vakantie kwamen de inschrijvingen gewoon binnen. En een klein groepje van 25 personen was snel geregeld.

En zo gebeurde het dat ik zondag 12 augustus om 06.10 uur met een prachtige rode gloed het licht zag worden opweg naar Beek- Ubbergen. Liesbeth die toch wel iets eerder haar bedje uitmoest, gewoon uit Harderwijk kwam om ons te helpen bij de inschrijvingen en verzorging. Kortom iedereen zette zich perfect in.
Adrie, de man van de Marathonlijst, was na ons idee, om dit te organiseren, zo enthousiast geworden dat hij voor alle drie de groepen, de marathon, de 26 km (2 ronden) en 13 km (1 ronde) weg zou “schieten”  en ondertussen heel veel werk heeft verricht met oa  tijden bijhouden, verzorging etc…
Zijn vriendin, Marian was ook nog een goede vrijwilliger.. kortom iedereen  werkte goed mee. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het Hotel/restaurant ’tSpijker  wat al open was voor dag en dauw zodat wij naar het toilet konden. We kregen een plekje op het terras . Perfecte samenwerking en voor alle deelnemers een heerlijke kop soep verzorgde. En de deelnemers kregen nog een bidon van Special Heroes een organisatie die kinderen-jongeren met een handicap stimuleert te gaan sporten. Een mooi doel, waar we de volgende keer ook wat extra aandacht aan zullen besteden.  

Just had nog mooi afzetlint verzorgt… waar we de komende 20 jaar wel een marathon mee kunnen organiseren. Just denkt goed vooruit...
En om 7.30 uur werden de eerste lopers van de marathon, 10 personen , weg geschoten.  We hebben lekker gelopen, als groepje en boven op de duivelsberg …en de andere bergen verzamelden we  zodat we weer als groep verder konden. Na de tweede ronde is dit wel gesplitst in een snelle en langzame groep. Zodat iedereen toch zijn eigen tempo kon lopen. Na het tweede rondje, was de groep van 26 km al vertrokken om 9.00 uur. Bij de post hebben we weer alles bevoorraad, tuc en banaan en watermeloen en natuurlijk de Herbalifeprolong genomen en ook mee in de bidon.

En weer op weg naar de kleverberg, vervolgens een van de zwaarste, de duivelsberg, daarna een heerlijk dal en op naar de Sterrenberg, Stollenberg , om de St. Maartenskliniek om nog 2 klimmetjes waaronder de Boterberg en dan waren we weer rond.  En konden we de laatste ronde in gaan. Alles liep goed. Iedereen had er lol in. En bij het restaurant werd het steeds drukker. Gelukkig viel het aantal wandelaars nog mee. En de warmte was ook geen probleem, want we liepen voor 90 % onder de bomen.  Al leek het laatste rondje voor sommige toch langer te duren dan ze verwacht hadden, maar we hebben elkaar erdoor geholpen. En dan is het heerlijk als er bij aankomst enthousiaste pallasleten midden op straat met de medaille staan op te wachten. Want het was een loop van 5 uur en 54 minuten. En ik hou niet van rondjes, maar dit rondje had nog gerust 1 ronde verder mogen zijn. Maar nu was het ook heerlijk om vervolgens een lekker kopje soep te krijgen, koude cola en vervolgens een rebuild. Een mooie herinnering van een prachtige loop met mensen om me heen die ook zo hebben genoten van deze simpele maar mooie loop.

We zullen het snel gaan evalueren om volgend jaar er weer een mooie loop van te maken…3 opmerkingen:

 1. Hoi Ingrid

  Heel mooi en blijkbaar heel geslaagd initiatief!
  Marathons als deze zijn toch het mooiste.
  Jammer voor mij, dat het maar 2 weken na de Swiss Alpine Marathon was en na 7 maanden het nu toch even wat rustiger aan doe, anders had ik zeker mee gedaan! hopelijk dus dat er een vervolg komt

  groet,
  Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ingrid en Just en alle anderen Bedankt vond hem Top

  http://coqqualm.wordpress.com/2012/08/14/1e-n70-marathon-trail-herbalife/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En er is weer een mooie marathon bij! Vond al jammer dat ik niet kon maar nu, na het lezen van het leuke verslag helemaal:(. Wat goed gedaan zeg.

  BeantwoordenVerwijderen