woensdag 22 augustus 2012

Lopen omdat ik er van hou

Nog een paar nachtjes slapen en dan is de TDS- dag aangebroken. Waar ik met 1400 mensen de bergen in ren.... op weg naar onszelf, opweg naar geluk, opweg naar een mooi uitzicht, opweg naar het genot van de bergen.
Eigenlijk loop ik het liefst alleen. Net als gisteren avond beetje schemer, lekkere temperatuur, lampje op en mijn gedachten de vrije loop en lekker lopen. Met een heerlijk gevoel kwam ik thuis. Sterker, ik kwam thuis met het gevoel... die TDS dat wordt mijn kroon op dit jaar met 3 hoogte punten op loopgebied.
Maar vanavond lees ik in de nieuwsbrief van de UTMB naar vele mogelijkheden. De UTMB bestaat 10 jaar en natuurlijk wil je dan iets extra´s doen. De SMS was er al om te volgen en de twitter en facebook ook en dit is voor een paar centen of zelfs gratis. Maar ze hebben dit jaar iets heel byzonders. Je kunt met een soort chip de mensen volgen op nr. via google earth. Tja dat kost dan wel 50 euro. En je kunt zelfs via geplaatste camera´s de mensen volgen. Tja ook daar moet voor betaald worden.

Chamonix de plaats waar ik zoveel van hou, van de sfeer, de omgeving , de stad die outdoor ademt... basic. Nee niets van dit alles. Natuurlijk mooie natuur, maar wel met alle technieken van dien. Gewoon ongezien lopen kan dus ook niet meer rondom de Mounth Blance. Willen we al die technieken? Of willen we gewoon lekker lopen en genieten van de natuur? Ongezien lopen in het holst van de nacht of vroeg in de ochtend bij het ochtendglorie aankomen gewoon omdat je geniet van het lopen en jezelf overwint om dit te doen in een prachtige omgeving. Met achteraf prachtige foto's of een filmpje als herinnering. Wat drijft mensen om zoveel techniek in deze prachtige natuur te brengen en mensen er mee belasten in plaats van gewoon een fotograaf die gewoon een paar mooie foto's schiet.
Het was verleidelijk, maar als ik dan nadenk waarom ik die TDS loop, dan doe ik het gewoon met facebook en twitter, omdat ik weet dat ik sommige mensen dan gerust stel en mensen die te verweg zitten er van mee kunnen genieten. Maar mij gaat het erom dat ik naar boven loop, over de kammen en de toppen om de afstand door zo'n prachtig gebied te overbruggen waar ik van geniet en helemaal tot rust kom om weer een stap verder te komen...
de schoonheid van de bergen...

5 opmerkingen:

 1. Goed zo! Bewuste keuze gemaakt. Loslaten en gaan! Heel veel succes bi jde TDS. Ga je volgen. En natuurlijk heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanx Edwin, jij ook van de TAR dat gaat ook snel komen!!!

   Verwijderen
 2. Toch ook wel op je blog, Ingrid? Ik wens je heel veel succes en vooral veel loopplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @janny dank je ja ik ga daar waar het mogelijk is bloggen..:-)

   Verwijderen
 3. Eigenlijk heb je helemaal gelijk; ik herken daar best wel veel facetten in,
  Ben wel heel benieuwd naar je verslag en ervaringen, maar zal je niet "live" volgen (dat zal ik je niet aandoen!)
  Succes en natuurlijk: GENIETZE!

  BeantwoordenVerwijderen