vrijdag 9 december 2011

een sport recept voor het weekend

Zelf ben ik een fan van Jamie Oliver, gewoon omdat hij lekkere recepten heeft en ze vaak ook snel en makkelijk te maken zijn. Wel moet je goed kijken of je alles in huis hebt, want hij heeft vaak apparte kruiden of groenten in zijn recepten. Maar ja dat is een kwestie van voorbereiden.´
Nu is pasta een veel gegeten product bij lopers. Maar ja dit kun je op zoveel meer manieren klaar maken dan alleen maar rode saus. Dus dacht ik, ik schotel jullie vandaag een Taglierini voor of gewoon Tagliatelle.
 
Taglierini met een eenvoudige zoete tomatensaus en garnalen

taglierini met een eenvoudige zoete tomatensaus en garnalen

Werkwijze:Taglierini ziet er ongeveer uit als fettucine en is geschikt voor room- en botersausen, lichte tomatensausen en vooral bij kleine zeevruchten zoals deze. Je kunt ook tagliatelle gebruiken.

Blancheer de tomaten en ontvel ze, halveer ze dan en snijd ze in kleine stukjes.
Zet een pan water met zout op het vuur voor de pasta. Doe de boter en een paar scheuten olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen, de knoflook, de citroenrasp en de tomaten enkele minuten. Schenk de alcohol erbij en steek deze aan als je hem wilt laten branden. (De vlam dooft al na ongeveer 30 seconden, dus maak je geen zorgen!) Doe de room erbij, laat alles een paar minuten zachtjes pruttelen en neem de pan van het vuur. Breng de saus zorgvuldig op smaak met zout en peper.
Doe de
pasta in het kokende water; verse heeft maar 3 minuten nodig en gedroogde kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de saus intussen is afgekoeld, moet je hem weer even warm maken. Laat de gare pasta in een vergiet uitlekken, doe hem terug in de pan en schud hem om met de peterselie. Proef even, verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erop. Direct opdienen en je gasten melden dat ze af en toe hun pasta moeten omscheppen om hem vochtig te houden.

Nou als dat geen lekker loopweekend kan worden.
..


Ingredienten:Voor 4 personen
• 8 pomodoritomaten
• zeezout
• 2 flinke klontje boter
• extra vergine olijfolie
• 300 g kleine gepelde garnalen
• 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
• rasp en sap van 1 citroen
• 2 borrelglaasjes Vecchia Romana of cognac
• 150 ml slagroom
• verse gemalen zwarte peper
• 400 g verse of gedroogde taglierini
• flink handje verse peterselie, grof gehakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten