maandag 27 februari 2012

Asfalt rondje en prachtige trail in Zeeland in 1 weekend

Kijk terug op een heerlijk loop weekendje met mooi weer, mooie route, fijne mensen en een fit lijf! Zaterdag had ik een duurloopje in gedachten.. op asfalt op advies van Jan. Een rondje van zo´n 8 km. Het werd een rondje Renkum 1 zoals onze trainer Hans dit rondje noemt, met de Wageningse Berg en behoorlijk vals plat over de Bennekomseweg maar ook een lange daling bij Wageningen/hoog. In 3.03 uur heb ik het gelopen op me gemakje en het voelt goed. Had mijn Prolong tijdens de loop met Hydrate in de bosjes gelegd. En kon zo elk rondje een nieuwe bidon pakken. En dat werkte goed.
En vandaag was de eerste editie van de trailbythesea in Renesse. Een eindje weg, maar het was de moeite waard. En natuurlijk altijd fijn als ik bij een collega-vriendin in Serooskerke kan overnachten. Nog dank hiervoor Connie!
En vanochtend stond er een heerlijke shake klaar voordat we in 5 minuten naar Renesse reden. Het weer was prima. Het was voor mij duidelijk wat betreft de kleding. 3/4 tight, thermo langemouw en Herbalife shirt eroverheen. En er onder, de lichte cross-max van Salomon. En op mijn hoofd, zonnebril. Helaas die is blijven staan omdat ie er vandaag niet door kwam, zoals gisteren.
De organisatie van de Trailbythesea was echt perfect. De ontvangst met koffie of thee. Een mooi functioneel shirt en natuurlijk het startnr.


Na veel gekletst met vele bekende gingen we naar buiten naar de neutrale start. Want op het strand zou de echte start plaatsvinden. Claudia was pas gevallen en had een blessure, ze kon niet strak van stapel gaan. Dus we zouden samen lopen. En zo stonden er bijna 150 man op de eerste rij bij de start over de breedte van het strand. Een prima start waar we vervolgens zo'n 3 km over het strand gingen om vervolgens het strand af te gaan, de duinen in. Ook hier veel zand, mn mulzand. Dus hier was duidelijk dat het geen gewone trail was, maar een hele zware trail met veel mul-zand. Na de duinen weer een stukje strand om vervolgens een aadige klim te maken naar de eerste drankpost op 12 km.  Ik vul mijn bidon bij met Hydrate . Het was mooi, maar heftig. Mijn buf verdween al spoedig van mijn hals naar me hoofd, zodat het zweet niet in mijn ogen liep. Was blij dat Claudia voor me liep.Ik kom toch altijd wat traag opgang. We komen vervolgens in een prachtig duin gebied met singeltrack en keek links en rechts en vond het prachtig. Dit is echt genieten, oke, wel wat zwaar maar prachtige uitzichten. Vervolgens komen we in het bos. Ook hier behoorlijke klims maar o, o, o wat geniet ik hier van de slingerende singeltracks ... oeps te enthousiast een boomstronk , val bijna maar kan me nog net opvangen, wel een zere kont... we gaan lekker door. Wat een hoogte en stijl, maar het gaat lekker. Benen voelen goed en we gaan kletsend en genietend lekker door. Komen bij de 19 km waar Joke met een zakje prolong staat. Weer even bijvullen, 3 km verderop water erbij en ik kan weer door. Perfect hoe hier met afval omgegaan wordt. Ik vind ook niets op het parcour. Hulde aan iedereen! We lopen nog een aardig tempo en het gaat goed.Wat een afwisselingen. Waar vind je een parcours met duinen, strand, bos en weide ? De afwisseling is heerlijk.
We komen op een camping en volgen de mensen... daar gaat het mis, geen roze pijltjes meer. Terwijl het echt overal super staat aangegeven. Gelukkig heeft Claudia de route gedownlood en we gaan paralel aan het parcours. Komen op de straat ook hier staat niemand, totdat we zo'n km verder zijn en de mensen bij de oversteek staan. Klein foutje maar gewoon weer verder. Minder kletsen en niet blindelings de mensen volgen dan gaat het ook goed!
En als we de laatste prachtige duinen uitrennen, oke, niet helemaal echt rennend, staat er een man die zegt dat het vanaf nu vlak wordt. Ik geloof hem niet. Maar ja we komen in de koeienweide en dat is redelijk vlak. Renesse is in zicht. Nog even de trap op en gelukkig we zijn weer op het strand.. waar we als we goed kijken al snel een bord zien waar we via het duin naar de dijk en vervolgens de finish gaan. De laatste 200 m, wil Claudia nog sprinten. Dat vind ik wat overdreven, gaat ook niet meer, maar een pittige versnelling zit er wel in. En na ruim 34 km en 3.46  uur komen we over de finish en ontvangen een prachtige medaille en binnen wacht de hutspot, boerenkool en zuurkool.
Na een heerlijke warme douche, rebuild 24, smaakt me stampot me erg goed met een biertje. En hier staat Connie ook met een grijns van voldoening.
Claudia harstikke bedankt voor deze heerlijke trail. En de grootste dank gaat naar de organisatie. Want als je zo'n parcours kunt maken met enthousiaste vrijwilligers, en perfecte verzorging. Dan mogen jullie trots zijn op het geheel. Ik heb genoten. Met een grote G! En weet zeker dat deze trail zwaarder is dan de kustmarathon. Zeeland heeft nu 2 grote loop evenementen. Alleen hoop ik dat deze trail ondanks de groei niet veel meer deelnemers op het veld krijgt. Want dat zou de loop niet ten goede komen. Nu heeft iedereen de kans om hard te lopen en ook te genieten. En zijn er geen "file"lopers.
foto's met dank aan Chris van Beem, http://www.trailrunning.nl/

2 opmerkingen:

  1. Was idd weer erg gezellig zo samen te lopen. Leuk verhaal van een hele mooie trail.

    Tot de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je ziet jou toch volleerde door zo'n plas gaan dan Claudia... Haha. is ook niks voor mij

    BeantwoordenVerwijderen