zondag 19 februari 2012

Hardlopen in Moskou

3 uur tijdverschil Voel je toch wel, kon niet in slaap komen en kon vanochtend niet wakker worden.Eerst een heerlijke sportshake en aankleden.  Om 09.30 uur stonden we klaar met drie laagjes aan, bril op muts op en handschoenen aan om de -14 te trotseren. En hoe zien de wandelpaden eruit, zijn ze geveegd of niet!
Al snel was duidelijk dat de weg goed te lopen was. Wel uitkijken maar goed geveegd. Het was ook rustig op de weg, waar doordeweeks de wegen 4 banen dik continu vast staan werd nu rustig gereden. We liepen de brug over de Mokva heen.

rivier de Moskva
De rivier die door Moskou heen gat en nu gewoon bevroren is. Ja het is koud hier. Maar als we eenmaal in ons ritme zitten zijn we lekker warm hebben het naar ons zin. Het is toch elke keer weer byzonder als ik zo door een vreemde, mooie wereldstad heen ren. Grote gebouwen en veel historie. En fijn dat mijn vriendin eigenlijk ook een beetje een gids is. Want ze weet me ondertussen veel te vertellen over Moskou. Ook als we langs een van de prachtige "taart" gebouwen lopen. Waar de hele rijke Russen wonen, want ja als je 1 miljoen per maand moet neertellen voor n appartement daar, tja dan ben je wel rijk. Het verschil is hier duidelijk op straat en in de metro te zien. Er is veel armoede en er is veel rijkdom. Moskou is ook de nr.2 op de lijst van duurste steden. Dat is nou jammer voor het shoppen hier.
1 van de `taart` gebouwen met dure appartementen acter mij 

We rennen verder en zien een groot Hotel aan de linker kant, het hotel waar vele belangrijke politieke besprekingen worden gevoerd en voetbalcontracten worden getekend. Slaan rechtsaf de brug weer op richting het rode plein. Het is nog niet druk en wij gaan vandaag rennend over het plein om vervolgens linksaf het park in te gaan, maar dat gaat niet lukken. Alles is afgezet. Er vind een officiƫle kranslegging plaats bij de " onbekende soldaat" wij lopen door en ik kijk nog hoe mooi de sneeuw in het park ligt. Hoe het mooi schoongeveegd is, waardoor er n muur van sneeuw door het park gaat. Vervolgens langs het Kremlin, met zijn vele kerken. En tot slot komen we aan de andere kant van de rivier te lopen. de zon schijnt heerlijk in ons gezicht. Dit wordt een mooie dag. We rennen nog even naar boven en hebben onze eerste 10 Moskouse km erop zitten. Dit voelt heerlijk.

3 opmerkingen:

 1. Maak er wat moois van daar in het koude Moskou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoihoi,
  Fijn dat je het zo naar je zin hebt!
  Het ziet er wel heel bijzonder uit, hoe voelt het om daar te zijn?

  Enne......geen excuses voor het shoppen he.......haha
  Ga je vandaag nog wat leuks ondernemen?

  Liefs Hilly
  PS Hier was het vanmorgen lekker zonnig en nu ineens vette hagel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die km's pakken je niet meer af. Wow. Mooi hoor. En straks weer schaatsen?
  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen