zondag 5 februari 2012

Schaatspret en veel inspiratie van mooie mensen

Soms heb je van die dagen dan ben je omringd met mooie inspirerende mensen en gebeuren er mooie dingen en kun je genieten van de mooie natuur. Dit was zo´n mooie dag. Vanmorgen na overleg afgesproken om met twee vriendinnen te gaan schaatsen op de uiterwaarden in Wageningen. Vera kwam met  slijpijzers binnenvallen en dat was maar goed ook, want voor we van start zouden gaan, werden eerst de schaatsen van Kirsten en mij nog even vakkundig geslepen. En vervolgens zijn we naar de uiterwaarden gereden. Dit was een plaatje van Anton Piek de sneeuw, de vele mensen op het ijs en de zon... genieten.

Nee hardschaatsen werd het vandaag niet, maar goed ook, want morgen moet er wel weer een marathon gelopen worden. Dus heerlijk op ons gemakje genietend over het ijs. Het is prachtig te zien hoe iedereen hier dan van kan genieten. Jong, oud het maakt niet uit, iedereen geniet op zijn of haar manier van het ijs, het buiten zijn in de natuur. Hollandser kan het niet. We misten alleen de koek en sopie.... maar ook dat kwam goed, want aan het eind van de dag kwamen er wat studenten met een pannetje soep en chocomelk.
De temperatuur was eerst -10C maar al gauw liep dit op tot -5C. Ik dach eerst nog dat is mooi oefenen voor Moskou, maar tja als er zo'n zonnetje is en de temperatuur oploopt in plaats van af, dan is het niets, want Moskou is momenteel  - 14C overdag.(hier sta ik als alles goed is over 14 dagen) En deze kou is prima, geen wind... toch een beetje jammer dat je niet door kunt schaatsen, maar het mooie is dat iedereen dat ook gewoon accepteerd. En dat er dan verschillende initiatieven op het ijs zijn, zo zijn er mensen die meteen een baan schoonvegen, er vakken zijn voor de hockeyers en voor de schoonrijders...

iedereen kan dus aan zijn/haar trekken komen. Iedereen helpt elkaar. mensen vallen en staan weer op en schaatsen door . Kinderen steken over zonder te kijken het kan allemaal. Het zijn 3 uitgestrekte banen waar we hopelijk nog een paar dagen van kunnen genieten.
Na het schaatsen snel omgekleed gezellig gegeten met twee andere vriendinnen en vervolgens naar een zeer inspirerende avond bij de voorstelling van Jolanda Linschooten; Yukon Goldrush. Wat een inspirerend verhaal van Jolanda met Frank en Husky, en boeiend. Prachtige foto's, byzonder verhaal en fantastisch recht uit het hart verteld door Jolanda. Een mooie afsluiting van een prachtige winterse inspirerende dag.


Wat ben ik een gelukkig mens met zoveel inspirerende mensen om me heen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten