zondag 20 november 2011

met Prolong en hydrate dwalen over de ginkelse hei

De mist trok niet op, dus wachten had geen zin, schoenen aan, rugzak op met bidon Hydrate en bidon Prolong. De nike plus aan om me km bij te houden. Was het vorige week de Mosselloop, dacht ik weer die kant op te gaan maar dan over de Ginkelse Hei, ook mooi. Alhoewel, wat zal ik er van zien. Als ik in het bos ren en de duistere, mistige beelden voor me zie, dan ben ik weer blij dat ik in zo´n mooie omgeving mag rennen  het gevoel dat ik helemaal alleen door het bos ren, kom niemand tegen en besluit kris kras de onverharde paadjes te pakken.


mist in de wageningse bossen

Uiteindelijk kom ik bij het spoor waar ik vervolgens onder de snelweg door ren en me bij de Ginkelse hei bevind. Ook hier is niets te zien. De lucht is heerlijk en ik geniet en ren gewoon mijn neus achterna. Wel prettig om met de nike+ beetje de km in de gaten te houden.  En onderweg drink ik van zowel de hydrate als de prolong. Twee dranken die ik op de lange duurlopen steeds bij me heb. Het voelt goed. Het wordt goed opgenomen, komt ook dat het een isotone drank is en de smaak is prima. Prolong is echt een revolutionaire drank en mijn favoriet. Mede doordat er niet alleen maar koolhydraten in zitten , maar ook eiwitten. En de koolhydraten zijn tweeledig, zowel fructose als glucose.Daarnaast zitten er nog vitamines in, oa vitamine c tegen de vrije radicalen. Want ja als je zo door de natuur rent is het wel mooi, maar ontwikkel je toch altijd meer vrije radicalen dan normaal. En de vitamine B1 en B12 zorgen dat het energiemetabolisme beter werkt. En energie is belangrijk bij het lopen  dus niet verkeerd.  Toen ik bij ultraplatform de laatste ontwikkelingen van voeding in de sport beschreven door Kamile Maas las, dacht ik : "we hebben bij Herbalife weer een Toplijn erbij"!
Maar goed dat ik voldoende bij me had, want ja ik zag niet goed waar ik liep. De schaapskooi, een plas, het Edesebos en ineens ....stond ik midden in Ede!

ginkelse hei...
Dit was niet de bedoeling, ik moest bij de kazerne uitkomen dus na wat dwalen en uiteindelijk vragen, was ik veel te ver gelopen, maar zat ik ondertussen weer op de goede weg. Als je zo lekker op de hei aan het dwalen ben, dan vind ik het niets om tussen de huizen door te lopen, maar gelukkig belande ik weer in het bos en kwam ik op bekend terrein. Het spoor weer over en dan nog de laatste 5 km door het Wageningse bos. Totaal  28 heerlijke kilometers. Waar ik weer van genoten heb ondanks dat ik weinig heb kunnen zien in de mist. Thuis een hersteldrank Rebuild endurance genomen  en zometeen lekker eten koken.   

1 opmerking:

  1. Weer een mooie duurloop in de pocket. Heb vandaag in Heemskerk gelopen schitterend weer. In Purmerend bleef het de gehele dag mistig.

    BeantwoordenVerwijderen