dinsdag 15 november 2011

Van schouder blessure naar de oplossing voor de maagproblemen

soms denk je hoe is het mogelijk, maar ineens vallen de puzzle stukjes in elkaar.
Al enige tijd kamp ik regelmatig met maagproblemen. Heb hier al van alles voor uit geprobeerd. Zo loop ik 80 km en gaat het prima, zo loop ik 35 km en gaat het niet verder is mijn maag van streek en kan ik niet verder. Geen regelmaat. Maar altijd gekeken naar de maag, eten drinken. Ik wist dat dat goed zat. Zeker nu met de Herbalife24. Had het er al eens over met Guido Vroemen. Hij gaf aan dat mijn toegang tot de maag op gegeven moment vernauwde en dan kan er niets meer in. Maar ja de oorzaak?? Dat was niet helder. Dus ging ik verder op zoektocht.. glutenvrij brood... nee ook dat gaf geen verschil.Vervolgens kreeg ik te horen op de training dat mijn houding nog wel wat aan gedaan kon worden. rechtop, geeft je lijf de ruimte. Oke, daar ging ik mee aan het werk. Het veranderde wel mijn lopen, dit ging prettiger. Ondanks dat moest ik het heel bewust doen anders viel ik snel terug.  Zondag bij de mosselloop was het op de houding letten en op gegeven moment kreeg ik weer last van mijn schouder, waardoor Petra zij; "geef mij die rugzak maar even dat scheelt allicht". Ik dacht och ik ben het gewend dus laat maar dat zal niet zo zeer helpen. Maar toch na zo'n 15 minuten kwam Petra weer naast me lopen en gaf aan dat mijn ademhaling veel beter was, dat voelde ik ook en het ging een stuk beter. Zeker ook met mijn houding.
Vandaag ging ik naar de manueel therapeut op advies van Rik van der Kolk, sportarts bij Guido Vroemen voor mijn volgende blessure: Overbelasting door vermindering van de rechter schouder. Met name door een verkort achterste kapsel, disfunctie van de scapulastobilisatoren en verstoord scapula humeraal ritme. Hierdoor is er een onmogelijkheid van het centreren van de humeruskop in het glenohumeraal gewricht. Een klacht die mij met name uit de slaap houd. 3 a 4 keer per nacht wordt ik wakker van de pijn. En dat is niet prettig.
Bij de therapeut dacht ik eerst lekker gemasseerd te worden, maar niets van dat alles. Ik moest zelf aan het werk. Mijn spieren mankeert niets aan, maar de gewrichten zitten allemaal vast waardoor de overbelasting is ontstaan en ook hier kwam het weer op de houding. Mijn algemene houding is wat in elkaar gezakt, dus daar mag ik ook het een en ander aan doen. En toen ineens viel het kwartje... Guido die aangaf dat de toegang tot de maag wordt tegen gehouden. De houding voorover inplaats van rechtop, dat snijd de toegang af. De rugzak die precies op de maag zit, dan is toch 1 en 1 ....3!

Met 2 maanden moet ik weer helemaal soepel zijn, mijn ademhaling beter en .... ik verwacht ook mijn maag weer rustig. We gaan het zien. Ik ga trouw 2x daags mijn oefeningen doen, let op mijn houding bij het lopen en bij mijn eerste marathon over 1,5 week zal ik eens kijken wat er gebeurd. En oja, ik denk dat ik ook opzoek ga naar een andere rugzak. Want ik wil volgend jaar over de toppen bij de Mount Blance heerlijk rennen. Dus mocht je me zien rennen en ik loop in elkaar gedoken, attendeer me er rustig op.

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen lieve Ingrid,
  Betekent dit dat ik niet meer in "het grote boek" hoef te kijken....;-))
  Een heel fijne dag, hier schijnt het zonnetje al heerlijk naar binnen.
  Liefs Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees dat je met een rugzak loopt en dat die misschien ook op een verkeerde plek zit voor je. Is een Inov-8 pro misschien iets? Dan draag je niets meer op de rug. Ik gebruik dat ding ook met waterzak erin (2L) maar het is een soort belt met horizontale zak, dus niet op de rug! Het bevalt mij een stuk beter dan een rugzak. Ik schreef een review op mijn site (menu links), misschien is het een idee voor je. Hoop dat de oefeningen je goed helpen en dat je snel van alle klachten af bent!

  BeantwoordenVerwijderen