zaterdag 7 januari 2012

Boven Water... met Jacco Verhaeren

Tijdens de Herbalife- training, heb ik vandaag kennis mogen maken met Jacco Verhaeren, de zwemcoach van oa Pieter vd Hoogeband, Inge de Bruin, zoals ik in een vorige blog alle feiten heb aangegeven. Maar als ik hem vandaag heb horen spreken, dan weet ik zeker, hij is een grote coach!!! Een TOPCOACH!


Iemand die alles vanuit Passie doet. En vind dat hij het mooiste vak van de wereld heeft; mensen beter maken dan ze al zijn. Door coaching het beste halen uit de (sport) mens. En dit ziet hij ook terug binnen het bedrijf Herbalife.
In de jaren '80 had hij deze passie al. Hij kwam op het Cios om zwemcoach te worden. Terwijl je toen op het Cios opgeleid werd als badmeester, maar zwemcoach, tja daar was nog niet veel over. Jacco was toen al heel direct en wist heel goed wat hij wilde. En wilde de school verlaten, omdat het niet aan zijn wensen voldeed,  waarna men toch dacht, dat moeten we niet toelaten en iets mee doen. Zo werd hij als nog zwemcoach, maar tja echt werk was hier niet in. Ja als badmeester en af en een paar keer per week gaf hij een training. Zo heeft hij zich opgebouwd met aardig wat tegenslag, omdat er nog maar weinig bekend was over het coachen van zwemmers/sters. Jacco gaf ook aan dat het natuurlijk belangrijk is om kennis te hebben van de sport, en goede schema's te maken, maar zonder de coaching is het niet af. De coaching is het persoonlijke wat je er in kunt leggen, waardoor de schema's en kennis nog beter kan worden toegelicht en de resultaten voldoende zeggen. Dit is ook heel duidelijk een link met Herbalife. Naast dat dit een topproduct is, is coaching hier erg belangrijk in. Herbalife distributeur =  COACH 4EVERYBODY


Jacco heeft ook niet zomaar voor Herbalife gekozen. Hij heeft, net als alle andere dingen rondom het zwemmen, veel research werk verricht. Wilde voordat hij maar iets met Herbalife wilde gaan doen, de producten goed leren kennen, wat zit er wel in en wat niet en waarom. Wilde ze proeven om te kijken wat het met hem doet. En had vervolgens een hele lijst aan vragen, die hij direct met de top artsten van Herbalife, Dr. Luiggi Graton en dr.John Heiss kon bespreken. Dit vond hij erg prettig en voelde zich hier erg goed bij,  mede door het vertrouwen wat hij van deze artsten kreeg. Hij gaf heel duidelijk aan, dat Herbalife 24 zich echt onderscheid van alle andere producten. Ook Vitesse geeft dit aan! Klik op Vitesse en je zult het zien!
In zijn boek geeft hij heel duidelijk aan dat de coach op de achtergrond staat, maar dat hij/zij wel de persoon is die veel invloed op de sporter kan uitoefenen waardoor deze alleen maar sterker kan worden en beter in zijn/haar sport. En dit wordt zichtbaar door de resultaten die deze sporter/ster boekt. En natuurlijk wil iedereen olympisch kampioen worden, maar dit is maar voor heel weinig mensen weg gelegd, dus is het van belang dat je als coach goed leert luisteren wat de sporter wil en waar hij of zij behoefte aan heeft. Als coach hoef je niet alles in huis te hebben, maar het is wel goed om te kijken waar je de informatie of kennis wel vandaan kunt halen zodat je de sporter wel verder kunt komen.
Het boek van Jacco Verhaeren :"Boven Water" is een mooi sport/coach boek. Waar zijn broer, Henk Verhaeren, goed aangeeft hoe Jacco met passie voor zijn  sport, een sterke wil, doorzettings vermogen,een goed doel voor ogen heeft, hij heel ver is gekomen. En je met plezier, inspanning, extra inzet, dit om kan zetten in realiteit.


En het mooie is dat Jacco vandaag deze link direct kon meten aan een herbalife distributeur /coach.
Ja dit is weer een teken dat 2012 een mooi en goed jaar zal worden. En het mooie is, we hebben nog heel veel coaches nodig. Dus wil jij kijken of je ook een voedings coach van Herbalife kunt worden, kijk dan op de site en laat me weten als je verder wilt. Ik wil dit jaar met een mooi en sportief team onze doelen gaan bereiken, om zoveel mogelijk sporters kennis te laten maken met de Herbalife 24 waar zij goede resultaten mee zullen boeken!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten