zaterdag 28 januari 2012

Strak strand, helder weer en goede benen...

Na t werk n paar km lopen is me niet vreemd, maar vandaag was t anders, na t werk om 22.00 uur n strandloop van Den Helder naar Castricum te lopen en sommige lopers gingen vanaf Castricum gewoon nog 40 km door naar IJmuiden. The Dutch Coast Run by night!
De weg er naar toe was al spannend. We sloegen per ongeluk bij utrecht al verkeerd af, vervolgens kreeg ik t benauwd  omdat  ik dacht dat we pas om 21.45 uur zouden aankomen. Totdat Karen verzekerde dat t in deze auto nog zomertijd was. Kortom we waren er ruim op tijd.
Rinus en Ferry hadden t erg goed geregeld, aan alles is gedacht naast de organisatie van de loop ook nog een zeer goede pasta party. Maar ik heb liever mijn eigen voorbereiding, dus tussen de middag had ik nog n warme rijst maaltijd met paksoi vervolgens nog n 24 sportshake en in de auto n pastasalade met noten,kaas en tomaten. Het voelde allemaal goed. In Den Helder was t ook leuk weer zien van vele bekende. Allemaal bikkels, of zoals sommige zeggen een stel gekken.

Na het mooie persoonlijke startnummer met de hand gemaakt,  in ontvangst te hebben genomen werd t tijd om ons klaar te maken voor de start. Waarna we in rap tempo door t centrum snelde om via de dijk t strand op te gaan. De eerste km liep ik in n groepje waaronder Kees Meeuwesen, n club genoot en n super ultraloper. Hij ging de 90km  lopen. Na wat te kletsen liep ik vervolgens alleen. Nou ja, wat is alleen lichtjes voor en achter.
Op t strand is t moeilijk n bosje te vinden om achter te plassen, maar gelukkig is t donker, doe je lichtje uit en gaat aan de 'zjjkant' zitten! Mooi voordeel dat er bijna geen maan is. Ik vervolg de weg en voel dat mijn lijf sterk is en dat ik geniet van het gevoel dat ik heerlijk in t donker over t strand ren.


de start in Den Helder / foto Rinus vd Wal
 Bij Callandsoog op zo'n 18 km zie ik Karen ineens over t strand lopen. Gezellig even kletsen en handschoenen afgegeven, die ik na 5 km al uit had. En ik ren door het donker weer in om via mijn lamp de voetsporen van mijn voorgangers te volgen, een mooi spoor. Links de hoge duinen en rechts en soms zelfs overal hoor ik de zee. Heb mijn iPod bij me, maar ik wil genieten van deze stilte momenten alleen met wat lichtjes en de zee. Ik geniet. Kijk naar boven zie daar wat bewegende lampjes en bedenk me ineens ; wie weet is André Kuipers boven ons. Grappig wat hij allemaal ziet en ons laat mee genieten via twitter.
Drink regelmatig mijn hydrate en prolong. Dit voelt goed. Je wat ben ik blij dat ik niet mijn salomon rugzak met buikriem om heb maar de raidlight zonder riem. Had nergens last van. Mijn darmen en maag voelde goed.
En dan houdt t strand op trap op naar de dijk over asfalt. Hier loop ik een hele tijd samen met iemand we zeggen niets maar lopen samen verder. Het asfalt is irritant lopen doordat het erg bobbelig is. En net voor Bergen aan zee kom ik weer n man tegen, kijk opzij en denk .. Is dat Arie? Nooit ontmoet maar via foto van Facebook. Ik vraag t en ja hoor we schudden de hand en kletsen wat, hij heft t zwaar en pap in de benen. Op bijna 30 km pap in je benen is niet prettig. Gelukkig gaan we weer t strand op en ik ren weer verder. Zie nu niemand meer maar blijf me goed voelen. Net voor Egmond merk ik dat het strand breed is, hoor ik overal zee maar zie gelukkig nog voetstappen om te volgen. Hier zie ik ineens veel knipperende lampjes wandelende lampjes en ik ga door. Het wordt wat zwaarder. Bedenk wel waar komt dit door, zit dit in mijn hoofd ? Of ben ik gewoon moe aan t worden. Het is uiteindelijk 03.00 uur in de nacht.  Ik zie licht en loop er op af. Kom nog 1 man tegen die bij t passeren ook zegt; "jee wat doen mijn poten pijn! Ja ik voel ze ook, maar als ik bij t licht n bocht maak om t strand af te gaan en zie dat daar het bekende  strandpaviljoen Blinckers staat na 50 km en 5.31 uur, ben ik een tevreden mens ! In t paviljoen staan nog enkele  bekende lopers en n goed gevulde tafel waar ik cola, koffie en chips neem. Respect voor de mensen die van hier nog 40 km doorgaan!
Vervolgens ga ik de auto in en neem de Herbalife24 Endurance Rebuild. Voldaan rijden we terug.
strandpaviljoen Blinckert in Castricum aan zee het eindpunt voor de 50 km

7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Ingrid.Keurig gepresteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterk gelopen! Was een mooie wedstrijd. Tot een volgende keer!
  Edwin
  www.lekker-weg.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed en lekker gelopen, je bent bezig aan een ijzersterke fase, dat is wel duidelijk. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gelopen mooi over het strand, vind ik ook altijd erg mooi om te doen,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik ben die man die vlak na jou eindigde en van die zere poten had net voor die strandtent, het was mijn eerste ultra, heb dit toch als zeer fijn ervaren, had een flinke bloedblaar opgelopen en had de loop misschien niet zo goed ingedeeld, maar het is dan ook mijn eerste ultra maar zeker niet de laatste, heb er van genoten, net als jij.
  Hoop je nog wel een keer tegen te komen.
  Groet, Ton

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Ton vond het wel grappig je daar te zien en dan inderdaad de laatste meters ben je het zand ook gewoon zat!! Goed gelopen zeker de eerste keer. Succes met de volgende wie weet zien we elkaar dan weer.
  @ruud we gaan elkaar binnenkort zien in Rhenen!
  @Erwin... MWM??
  @Gert-jan succes met lopen
  @Dankje Tine, ging lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prima gedaan hoor... en dat midden in de nacht... respect

  BeantwoordenVerwijderen