donderdag 15 december 2011

lopen voor 3FM Serious Request meters voor mama´s

Het glazenhuis van 3fm serious request staat dit jaar in Leiden. Al voor de 8ste keer vind dit initiatief met veel succes en belangstelling plaats. Vanaf 18 t/m 24 december zijn er allerlei acties voor de mama's die er alleen voor staan door de oorlog.

Meer dan 10 miljoen moeders zijn geraakt door oorlog en staan alleen voor de zorg van hun gezin.
3FM en het Rode Kruis zetten zich elk jaar samen in om een stille ramp onder de aandacht te brengen. 3FM Serious Request 2011 vraagt aandacht voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Vanuit het Glazen Huis focust 3FM zich op deze drijvende maar zeer kwetsbare kracht van het gezin.
Alleen

In tenminste vijfentwintig landen ter wereld worden moeders ongevraagd getroffen door oorlog en conflicten. Vaak raken ze alles kwijt. Ze moeten vluchten en zijn kwetsbaar voor seksueel geweld. Weg van huis hebben ze geen eten, geen schoon drinkwater en geen gezondheidszorg meer. Door geweld is hun man vaak omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst mislukt. Ze staan alleen in de zorg voor hun gezin.

Hulp

Het Rode Kruis helpt deze moeders met essentiele, primaire zaken als onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden.


Een van de acties is "meters maken voor moeders"Hardlopen, joggen en wandelen voor mama's

Jong en oud, weinig of veel conditie, wandelen of hardlopen/joggen, iedereen kan meedoen. Haal je loopschoenen uit het vet en laat je sponsoren door familie en vrienden. De estafette start in Leiden en gaat via Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam weer terug naar het Glazen Huis in Leiden.
Om het beste uit de lopers te halen zijn er City Captains aangesteld. Verschillende BN’ers als Sabrina Starke, rapper Sticks en oud-marathonloper Marti Ten Kate zetten zich per stad in voor de estafetteloop.

Live muziek van 3FM Serious Talents 

Als beloning is er aan het einde van elke dag een slotfeestje georganiseerd met live muziek van 3FM Serious Talents op een plein in de stad. Kun je onder het genot van muziek je blaren doorprikken. Domien maakte op 8 december het programma bekend. Om je vingers bij af te likken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten