vrijdag 30 december 2011

2011 n bouw jaar... Laat 2012 maar komen

Zo aan t eind van t jaar komt de film van 2011 aan me voorbij. ´n jaar waar heel veel gebeurd is. ´n jaar wat ik snel wil vergeten. Dat wat ik geleerd heb neem ik mee. De schaarse mooie herinneringen. En de rest wil ik snel vergeten. Je hebt ze niet graag dit soort jaren, maar ze horen bij t leven. Het is net als in de bergen je hebt pieken en je hebt dalen. Het zijn de jaren die me vormen en waar ik sterk van wordt.


Belangrijke  lopen gingen niet. Andalussie, Megatrail, Ccc, kustmarathon.Voorheen kende ik t woord DNF bijna niet, maar dit jaar kwam t veel te veel voor. En t grappige is iedereen wist me te vertellen dat t niet erg was en ook waar t aan lag. Ik ging twijfelen of die lange afstanden wel echt iets voor mij zijn.  En ik, ik tolde rond omdat ik t allemaal niet kon plaatsen. juist als t persoonlijk slecht gaat wordt ik sterk in de sport want daar kon ik dan mijn energie kwijt en kon ik vechten. Maar ook dat ging niet. Toch heb ik heel veel geleerd van de lopen die niet goed gingen. Door steeds bij mezelf te blijven en te kijken wat ik kon verbeteren, uit te zoeken waar de oorzaak lag. Mijn voeding was en is top, dus die twijfel was snel weg. Maar mijn houding daar lag n grote oorzaak in. En houding is iets heel byzonders. Het is niet alleen n technisch iets. Juist dit is n emotioneel en mentaal verhaal. Dat kun je niet door te knokken verbeteren. Maar door acceptatie en te werken aan mezelf.  Phoe dat klinkt zwaar, maar dat is dan weer t mooie van lopen, dat maakt t lichter en kan ik  weer leren genieten van mijn sport. En zo ben ik dus dankbaar voor de DNF en de mensen die me geholpen hebben hiermee en eindig ik t jaar prachtig in n mooie omgeving met lieve sportieve mensen om me heen en met heel veel mooie plannen die ik graag wil realiseren in 2012. Als eerste doel,mijn eerste 100km op 14 april 2012 in Belves.

3 opmerkingen:

 1. Een prima, maar vooral een gezond 2012 toegewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie eindejaarswoorden. Zelf stapte ik ook teveel naar mijn zin uit, twijfels en doorgaan. Alles valt wel weer op een plek, de juiste plek.
  Arie Fröberg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. moet en gaat zeker een mooi jaren voor jou worden. mooie jaarwisseling en een gezond en sportief 2012 toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen