zaterdag 17 december 2011

Registratie voor de TDS is een feit

De week van twijfelen is voorbij. Gisteren startte de inschrijving van de UTMB en al heel snel waren er vele inschrijvingen. Overdag had ik al twee meldingen gekregen van vrienden die zich hadden ingeschreven en ik had nog geen tijd gevonden, maar laat in de avond werd mijn registratie voor de TDS een feit! En het leuke van inschrijven is dan begint het echt te worden, begint het te borrelen. Maar ja het is nog even wachten, want pas 20 januari 2012 wordt bekent wie er wel en niet in zitten.
Het is byzonder te lezen hoeveel deelnemers zich al hebben geregistreerd. En de lijst van Nederlanders groeit ook elk jaar. Nu al 19 personen. Leuk om te zien dat een van de grote trail talenten Chantal van der Geest zich heeft ingeschreven bij de UTMB samen met Jacobina Eijkelboom. Zij liepen vorig jaar samen de Trans Alpine.Als ze ingeloot worden zouden zij volgens mij de eerste Nederlandse vrouwen zijn. Ook  leuk om te zien dat Arend Burgers een bekende van het lopen in Spanje, ook voor de mega race de 166 km en 9500 hoogte meters, dus de volle ronde om de Mont Blance zich heeft ingeschreven. Hier zijn ook heel moeilijk punten voor te halen. Want 5 punten totaal in max 2 wedstrijden. Dit is dus echt een race voor de die-hards.
Nu al een mooi gegeven is dat de TDS, de race die bekent staat als technische race erg moeilijk ,110 km lang met 7100 hoogte meters, er 3 vrouwen voor Nederland staan ingeschreven. Zou het zijn omdat Jolanda Linschooten uit Nederland deze vorig jaar op prachtige wijze heeft gewonnen? Zij won vorig jaar op spectaculaire wijze van de Italiaanse Francesca Canepa met een sprint  door Chamonix, waardoor ze met 8 seconde verschil won met een totale tijd: 20.57.32 uur. Kun je je voorstellen dat je na ruim 20 uur rennen, je ook nog een sprint kunt trekken. Prachtig! In februari ga ik ook naar haar lezing YUKON GOLDRUSH in het theater in Houten. Heel indrukwekkend wat zij allemaal met veel passie doet. Echt een aanrader om eens te gaan luisteren en kijken naar haar prachtige foto's. Dit is ook te lezen op haar site.


Met mijn mooie trainingsschema, Herbalife 24, en goede begeleiding en teammaatjes als Helen, Penni en Helmut  zal het volgend jaar een mooi loopjaar worden. En zal het hoogte punt op 30 augustus plaatsvinden. Ik heb er zin in, heb voor dit weekend naast een prachtig kerstfeest van Herbalife, een mooie loop uitgestippeld door uiterwaarden en de heuvels over het mountainbike parcours. Weer of geen weer, want ik weet in de bergen krijg je als het goed is alle seizoenen in 28 uur!!!

3 opmerkingen:

 1. Super! Hoop dat je ingeloot wordt! Het begint bij mij ook te borrelen deze wedstrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de meeste begint het "borrelen"na de wedstrijd;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @pas maar op Edwin als je de tar loopt succes
  @dat zal zeker ook Gé eieren ;) tiny

  BeantwoordenVerwijderen